İnformasiya vərəqələri
Nəşr olunmuş informasiya vərəqələri
1. Kartofun yay əkimi
2. Kökün becərilməsi
3. Dəmyə şəraitində payızlıq buğdanın becərilməsi
4. Suvarılan şəraitdə yoncanın payız səpini
5. Kələmin payız əkini
6. Payızlıq arpanın becərilməsi
7. Suvarılan şəraitdə payızlıq buğdanın becərilməsi
8. Üzümün yığılması
9. Üzümün sadə üsulla saxlanması
10. Üzüm bağının təşkili
11. Payızlıq soğanın becərilməsi
12. Payızda sarmısağın becərilməsi
13. Öz kökü üzərində əkin materialının becərilməsi
14. Burselyoz və ona qarşı mübarizə tədbirləri
15. Qara yara və ona qarşı mübarizə tədbirləri
16. İnək almaq istəyənlərə məsləhət
17. Heyvandarlıqda illik yemə olan təlabatın müəyyən ediləsi
18. Səbzə tərəvəz bitikilərinin becərilməsi
19. Qurdqovan dərmanlar və onların tətbiqi
20. Vərəm və ona qarşı mübarizə tədirləri
21. Quzuların bəslənməsi
22. Südlük mal saxlanmasında geniş sağım mühüm tədbirdir
23. Qoyunların doğumunun təşkili
24. Dabaq və ona qarşı mübarizə tədbirləri
25. Tənəyin budanması
26. Almanın turşuya qoyulması
27. Payızlıq arpa və buğdanın gübrələnmə sistemi
28. Quşlarda Nyukasl xəstəliyi və ona qarşı mübarizə tədbirləri
29. Tənəyə forma verilməsi
30. Yerfındığının (Araxis) becərilməsi
31. Quşların posterellyozu və ona qarşı mübarizə tədbirləri
32. Üzümlüklərin təmiri və rekonstuksiyası
33. Payız mövsümündə meyvə bitkilərinə tətbiq olunan aqrotexniki tədbirlər
34. Payızlıq buğda əkinlərinin zərərvericiləri və onlara qarşı mübarizə
35. Sağımın təşkili üzrə məsləhətlər
36. Qabaqdan hazırlanan emal məhsulları
37. Yaz istixanasında pomidor yetişdirilməsi
38. Kredit almaq istəyənlərə məsləhət
39. Aqromeşəmeliorasiya tədbirlərinin fermer təsərrüfatlarına tətbiqi
40. Fermer təsərrüfatlarının hüquqi -təşkilatı formaları
41. Motal pendiri hazırlanma texnologiyası
42. Heyvanlarda qoturluq xəstəlikləri
43. Yeni suvarma texnologiyası
44. İstixanada yetişdirilən pomidorun xəstəlik və zərərvericiləri ilə mübarizə
45. Tərəvəz və bostan bitkilərinin gübrələnməsi
46. Buzovların bəslənməsi və yemləndirilməsi
47. Gəncə-Qazax bölgəsində polietilen örtüklü yaz istixanalarında xiyarın yetişdirilməsi
48. Danadişi və ona qarşı mübarizə
49. Quşların çiçəyi və ona qarşı mübarizə tədbirləri
50. Fermer nəyi girov qoya bilər
51. Səbzə tərəvəz bitikilərinin yaz səpini
52. Örtülü sahədə xiyarın zərərvericiləri və xəstəlikləri
53. Üzümlükdə görülən işlərin təqvimi
54. Quşların qiymətləndirilməsi
55. Qoyunların yemləndirilməsi
56. Yoncanın yaz səpini
57. Qışdan çıxmış qaramalı otlaq şəraitinə necə keçirməli
58. Fermalarda bioqaz qurğularının tətbiqi
59. Qarğıdalının silos məqsədi ilə becərilməsi
60. Yazlıq bitkiləri əkmək üçün torpağın əkin qabağı becərilməsi
61. Ətlik cücələrin bəslənməsi
62. Xaşanın səpini və toxum üçün bəcərilməsi
63. Gəncə-Qazax bölgəsində kartofun yetişdirilməsi
64. İnək və düyələrin suni mayalandırılması və onun iqtisadi əhəmiyyəti
65. Kənd təsərrüfatı bitkilərinin ziyanvericiləri ilə mexaniki mübarizə
66. Qarğıdalının dən məqsədi ilə becərilməsi
67. Calaq üzüm tinginin becərilməsi
68. Günəbaxan
69. Göz calağının vurulması
70. Kimyəvi mübarizənin tətbiq qaydaları və təhlükəsizlik tədbirləri
71. Açıq sahədə pomidorun yetişdirilməsi
72. Xiyarın yetişdirilməsinə dair məsləhətlər
73. Damcılarla suvarma
74. Kartofun xəstəlikləri
75. Kartofun zərərvericiləri
76. Noxudun becərilməsi
77. Gilas milçəyinə qarşı mübarizəni necə aparmalı
78. Ev şəraitində bəzi süd və ət məhsullarının hazırlanması
79. Mətbəx çuğundurunun becərilmə texnologiyası
80. Tərəvəz lobyasının becərilməsi
81. Arı xəstəlikıəri
82. Xaricə məhsul satmaq üçün nəyi bilmək lazımdır?
83. Quşların bəslənməsi üçün tələb olunan qarışıq yem rasionları
84. Mulçalma
85. Tullantılardan kompost hazırlanması
86. Qaramalın otarılması
87. Üzümlükdə aparılan yaşıl əməliyyatlar
88. Toxumluq yoncanın bəcərilməsi
89. Heyvanlarda qızdırma xəstəliyi
90. Polietilen boru – sifonlarla suvarma
91. Küləşin yandırılması yolverməzdir
92. Kombaynın taxıl yığımına hazırlanması
93. Yerarmudu -faydalı bitkidir
94. Qarğıdalının təkrar becərilməsi
95. Qaramalın otlaqda və düşərgədə kökəldilməsi
96. Yanacağa necə qənaət etməli
97. Ədviyyat göyərtilərinin qurudulması
98. Tumlu meyvə bitkilərində bəzi xəstəliklərlə mübarizə
99. Abqoranın hazırlanması
100. Ağ turpun becərilməsi
101. Zebu hibridlərinin üstünlükləri
102. Yem üçün qarışıq əkinlərin becərilməsi
103. Üzüm bitkisinin xəstəlik və zərərvericiləri əleyhinə mübarizə tədbirləri
104. Bordo mayesi və əhəng-kükürd həliminin hazırlanması
105. Yerkökünün yay səpini
106. Yüksək keyfiyyətli və təmiz süd almaq yolları
107. Ehtiyatlı olun, çirkab suları-xəstəlik mənbəyidir
108. Payızlıq buğdanın məhsldarlığına qara heriyin təsiri
109. Gavalının təbii üsulla qurudulması110Kartofun saxlanılmasına dair məsləhətlər
111. Səpin normasının təyini
112. Keyfiyyətli süd istehsalında yemləndirmənin rolu
113. Çuğundur bitkisinin zərərvericisi və xəstəlikləri, onlara qarşı mübarizə
114. Meşə torpaq, su və havadır
115. Torpaqda qida maddələrinin artırılması yolları
116. Kənd təsərrüfatında əmlak sığortası
117. Quşların eymeriozu
118. Bəzi tərəvəz məhsullarının konservləşdirilməsi
119. Moruğun becərilməsi
120. Kartof gövdə nematoduna qarşı mübarizə
121. Vələmirin payiz səpini
122. Kartofdan nişastanın alınması
123. Yumurtanın qablaşdırılması və saxlanması
124. Ətlik qaramalın bəslənmə texnologiyası
125. Qozun calaq edilməsi
126. Qarışıq tərəvəzlərin turşuya qoyulması
127. Qarğıdalının xəstəlikləri
128. Çiyələyin becərilməsi
129. “Yeni əsr” istixanalarında pomidorun becərilməsi
130. Quşçuluq birliyi
131. Mürəkkəb relyeflərdə suvarma texnologiyası
132. Təbii biçənəklərin mühafizəsi və yaxşılaşdırılması
133. Qoyunlarda intensiv kökəltmənin səmərəliliiyi
134. Kərə yağının keyfiyyətinin qiymətləndirilməsi
135. İnəklərin maşınla sağım üçün seçilməsi və öyrədilməsi qaydaları
136. Yüksək gəlir götürmək istəyirsinizsə
137. Gövşəyən heyvanların monieziozu
138. Meyvələrin saxlanılması zamanı müşahidə olunan xəstəlik və zərərvericilər
139. Heyvandarlıqda qışa hazırlıq diqqət mərkəzində olmalıdır
140. İntensiv tipli yüksək məhsuldar, “Yazlıq arpa sortlarının” becərilməsi
141. Qoyunların senurozu
142. Saxlanma dövründə soğan yumrularına ziyan vuran xəstəlik və zərərvericilər
143. Şirə emalı qrupu
144. Qara qarağatdan hazırlanan emal məhsulları
145. Eroziyaya uğramış yamaclarda meşə-meliorativ tədbirlərin həyata keçirilməsi
146. Cücələrin yetişdirilməsi və yemləndirilməsi
147. Quzuların yemləndirilməsi
148. Südün keyfiyyət göstəriciləri
149. Boğaz qoyunların yemləndirilməsi
150. Alimlərlə əməkdaşlıq səmərəlidir
151. Dərilərin konservləşdirilməsi üsulları və texnologiyası
152. Heyvanların cins tərkibi və onların yaxşılışdırılması
153. Gəncə tərxunu
154. Yem noxudu yaxşı sələfdir
155. Narın xəstəlik və zərərvericiləri
156. Mal-qaranı fasiolyozdan qoruyun
157. Yem vahidi və yemlərin qidalılıq dəyəri
158. Tərəvəz bitkiləri üçün torpağın hazırlanması
159. Amarantın becərilmə texnologiyası
160. Kənd təsərrüfatı və emal məhsullarının sərgisi
161. Arı yeşiklərinin hazırlanması qaydası
162. Dondurma şumunun və qış aratının aparılması
163. İtburnu və əzgildən hazırlanan emal məhsulları
164. Yemin hazırlanması və onun texnologiyası
165. Kələmin xəstəlikləri və ona qarşı mübarizə
166. Otaqlarda meşə meliorativ tədbirləri
167. Heyvanlarda göbələk xəstəlikləri
168. Albalı və gilasın xəstəlikləri
169. Amarantın qarışıq əkinlərdə becərilməsi
170. Xırda soğanaqlardan baş soğanın becərilməsi daha sərfəlidir
171. İnək və düyələrdə qısırlığın səbəbləri və aradan qaldırılması
172. Heyvanları xəstəliklərdən qorumağın vacib şərtləri
173. Kökəltmənin səmərəli olması fermerin özündən asılıdır
174. Günəbaxan gəlirli bitkidir
175. Xirniyin soyuducuda saxlanması səmərəlidir
176. Balaəmizdirən qoyunların yemləndirilməsi
177. Qaramalın hipodermatozu
178. Tağlı bitkilərin xəstəlikləri
179. Qış dövründə tərəvəzin saxlanması
180. Tərəvəz və bostan bitkiləri toxumlarının saxlanması
181. Fermer təsərrüfatlarının qeydiyyatı
182. Səpin və əkin materiallarının dərmanlanması üçün yeni texnologiya
183. Birgə fəaliyyət fermer üçün səmərəlidir
184. Sahibkarlığın formaları
185. Tərəvəz şitillərinin becərilməsi
186. Hər qoyundan 2 bala almaq mümkündür
187. Pomidorun yaz istixanalarında becərilməsi sərfəlidir
188. Dağlıq ərazidə yoncanın becərilməsi səmərəlidir
189. Şaftalı bitkisinin xəstəlikləri və mübarizə tədbirləri
190. Camışcılıq fermer üçün sərfəli sahədir
191. Birgə iş, gəlirimizi artırmağa imkan verir
192. Süd məhsulları satışının təşkili
193. Bağ və bostan tərəvəz çiləyicisi
194. Qarışıq yemlərin hazırlanması
195. Camışların telzayiozu
196. Süd emalı qrupunu necə yaratdıq
197. Birgə işin üstünlükləri
198. Sağmal inəklərin yemləndirilməsi
199. Əriyin xəstəlikləri ilə mübarizə
200. Tərəvəzçilikdə istifadə edilən bəzi herbisidlər
201. Camışçılıqda profilaktik tədbirlər
202. Dəmyə şəraitdə taxıldan yüksək gəlir əldə etmək olar
203. Gülabın hazırlanma texnologiyası
204. Tərəvəzçilkdə növbəli əkinlər yüksək gəlirin təməlidir
205. Çiyələyin xəstəlikləri
206. İstehsalın birlikdə təşkili gəlirimizin artmasına səbəb oldu
207. Qoyunçuluq bizə yüksək gəlir verir
208. Xiyarın samana əkilməsi
209. Göyərtilərin yeni qaydada becərilməsi daha gəlirlidir
210. Doşabın hazırlanması
211. Torpaq mülkiyyətçilərinin birgə fəaliyyəti
212. Buğdanın keyfiyyət göstəriciləri və onun yüksəldilməsi
213. Paxlalı bitkilərin xəstəlikləri, zərərvericiləri və mübarizə tədbirləri
214. Xırmanın təşkili, taxılların qurudulması və çeşidlənməsi
215. Meyvə ağacları üçün proflaktiki tədbirlər
216. Fermerlər mal-qaranın cins tərkibini necə yaxşılaşdıra bilərlər
217. Pomidor gəlirli tərəvəzdir
218. Tərəvəzçilikdə yeni becərmə üsulu
219. Hansı istehsal sahələrini seçmək səmərəlidir
220. Günəbaxanın becərilməsi
221. Qarabaşağın becərilməsi
222. Sarımsaq becərmək gəlirli sahədir
223. Amarantdan senajın hazırlanması
224. Bağ və dirriklərin mühafizəsində istifadə olunan preparatların təhlükəsizliyi
225. Yoncanın örtükaltı səpinləri və torpaqdan səmərəli istifadə
226. Körpə buzovların saxlanılması sxeması
227. Yabanı vələmirə qarşı mübarizə tədbirləri
228. Yeni texnika almalı, yoxsa servis xidmətindən istifadə etməli?
229. Bol keyfiyyətli südün alınmalı yolları
230. Şabdar qiymətli bitkidir
231. Dənli-taxıl məhsulları saxlanılan zaman zərərvericilərə qarşı mübarizə tədbirləri
232. Təbii seolit kənd təsərrüfatı quşlarının məhsuldarlığını artırır
233. Saxlanan zaman kartof yumrularında xəstəlik, zərərvericilər və onlara qarşı mübarizə tədbirləri
234. Donuzların bəslənməsi və yemləndirilməsi
235. Bitkiçilikdə düzgün seçim mənfəəti artırır
236. Fermerlər üçün biznes plan
237. Texnikadan birgə istifadə formaları
238. Qərb bölgəsində məsləhət və informasiya xidmətinin metodologiyası
239. Fermərlər üçün mini texnika
240. Keyfiyyətli toxum yüksək məhsulun əsasıdır
241. “Gəncə Regional Məsləhət Mərkəzi” nin fəaliyyəti haqqında məlumat
242. Taxıl böcəklərinə qarşı mübarizə tədbirləri
243. Gədəbəy şəraitində kartof sortlarının sınağı
244. Fermer təsərrüfatlarında yüksək məhsuldar krossbred yunlu qoyunların yetişdirilməsi fermerlər üçün sərfəlidir
245. Heyvandarlığın inkişaf etdirilməsində vitaminlərin rolu
246. Kiçik fermer təsərrüfatlarında südün pasterizə və emal edilməsi üçün kombinə edilmiş qurğu
247. Fermer təsərrüfatı şəraitində qarışıq yemlərin hazırlanması heyvandarlıqda iqtisadi səmərəliliyi artırır
248. Arı ailələrinin köçürülməsinin əhəmiyyəti
249. Yoncanın sarı sarmaşıqdan mühafizəsi iqtisadi səmərəliliyi artırır
250. Mədəni otlaqlardan səmərəli istifadə bol və ucuz yemin əsasıdır
251. Dağ otlaqlarının heyvanların məhsuldarlıq göstəricilərinə təsiri
252. Kiçik fermer təsərrüfatlarında meyvə və tərəvəzin konservləşdirilməsi üçün qurğu
253. Fermerlərin soğanın şitil üsulu ilə becərilməsi təcrübəsindən
254. Qabaqcıq fermer və emalçı sahibkarlar üçün sərfəli tərəvəz bitkisidir
255. Fermerlərin faraş bostan məhsulu yetişdirilməsi təcrübəsindən
256. Xırdalayıcı qurğu
257. Qoyunların yemləmə səviyyəsinin və saxlama şəraitinin yunun keyfiyyətinə təsiri
258. Kapital, torpaq və əmək resurslarından səmərəli istifadə
259. İnəklərdə süd məhsulunun və südün yağlılığının artırılması üsulları
260. İnəklərin törəmə xüsusiyyətlərindən düzgün istifadənin əhəmiyyəti
261. Arı ailələrinə yaz mövsümündə nümunəvi qulluq etməyin nəticəsi
262. Şəkər çuğundurunun toxum üçün becərilməsi
263. Pomidorun yay əkini daha çox gəlir verir
264. Qırmızı moruğun kök pöhrələri yüksək gəlir mənbəyidir
265. Yüksək məhsuldar inəklərin yemləndirilməsi
266. Çəyirtkələr və onlara qarşı mübarizə tədbirləri
267. Yem norması və yem payının tərtib olunması
268. Qarpızın səmərəli emal texnologiyaları
269.Tərəvəzçi fermerin torpaqdan səmərəli istifadə təcrübəsindən
270. Fermer təsərrüfatında quş əti istehsalının texnologiyası
271. Günəş kollektorundan istifadə etməklə taxılın qurudulması
272. Daşkəsəndə qoyunçuluq səmərəli sahədir
273. Yaz istixanasında pomidor yetişdirilməsi gəlirli sahədir
274. Yaz istixanasında xiyar yetişdirilməsi gəlirlidir
275. Silos tədarükü özünüzü məhsul artımı ilə doğruldur
276. Arıçılıq gəlirli sahədir
277. Üzüm tingi yetişdirilməsinin mütərəqqi texnologiyası
278. Qabaqcıl fermer təsərrüfatının qoyunculuq təcrübəsi
279. Gəlirli sahə
280. Azərbaycanda yeni gəlirli bitki
281. Yem çuğundurunun heyvandarlıqda əhəmiyyəti
282. Bitki mühafizəsində istifadə olunan dərmanlar üzrə işçi məhlulların hazırlanması
283. Döl kompaniyasınadək qoyunların yemləndirilməsi
284. Bicvurma aparmaqla faraş pomidorun yetişdirilməsi
285. Quzuların intensiv bəslənmə texnologiyası
286. Fermer təcrübəsi
287. “Qarabağ” Kredit ittifaqını necə yaratdıq?
288. Tərəvəz bitkilərinin səpin-əkin vaxtları
289. Bol və yüksək keyfiyyətli süd istehsal etməyin şərtləri
290. Kredit ittifaqının idarə edilməsi
291. Soğan toxumçuluğu gəlirlidir
292. Dənli yemləri xırdalayan qurğu
293. Ətlik üçün yetişdirilən qaramal cavanlarının yemləndirilməsi
294. Tərəvəzçilikdə aylar üzrə görüləcək işlərin təqvimi
295. Südlük istiqamətdə yetişdirilən qaramal cavanlarının yemləndirilməsi
296. İcma Qrupu necə yaradılır?
297. Assosiyasalar necə yaradılır?
298. Üzümçülüq gəlirli sahədir
299. Tərəvəz toxumlarının səpinqabağı hazırlanması üsulları
300. Quzulu qoyunların yemləndirilməsi301İcma quruculuğu
302. Cavan üzüm bağlarına qulluq edilməsi
303. Toxumun səpin keyfiyyətinin və normasının müəyyənləşdirilməsi
304. Buğdanı qabıqsızlaşdıran qurğu
305. Süni mayalanmanın səmərəliliyi
306. Qərb bölgəsində növbəli əkinin əhəmiyyəti
307. Südlük inəklərin otlaq rejiminə keçid dövründə yemləndirilməsi
308. Yarma çeşidləyən qurğu
309. Üzümlüklərdə torpağın yaz-yay becərilməsinin əhəmiyyəti
310. Calaqçının ting yetişdirmək təcrübəsi
311. Üzüm bağlarında tətbiq edilən yaşıl əməliyytların əhəmiyyəti
312. Fermer Zeynalabdinin iş təcrübəsi
313. Tərəvəz bitkilərinin toxumçuluğu
314. Fermer kökəltməni yaxşı təşkil edir
315. Gül kələmin becərilmə texnologiyası
316. Üzümçü fermer Zemfira Hüseynovanın iş təcrübəsi
317. Süd məhsuldarlığının artırılması təcrübəsi
318. Meyvə ağaclarının budanması qaydası
319. Eyni sahədən çuğundur, tərəvəz məhsulu və toxum almaq üsulu
320. Qulançar qiymətli bitkidir
321. İnək sağımının yeni üsulu
322. Kartofdan bol məhsul almaq üsulu
323. Soğan və kələm toxumunun yetişdirilmə təcrübəsi
324. Tərəvəz çeşidini artıraq (Savoy kələmi)
325. Qarğıdalı gəlirli bitkidir
326. Məhsul artımı ilə müşahidə olunan ağ pendirin (brınzanın) istehsal texnologiyası
327. Fermer Vahid maldarlığı inkişaf etdirir
328. Məhsulu iqlim dəyişikliklərinin təsirindən necə qorumalı
329. Açıq şəraitdə pomidorun yeni üsulla becərilməsi
330. Qarğıdalıdan yüksək gəlir əldə etməyin yolları
331. Heyvandarlıqda soya südü və pastanın tətbiqinin əhəmiyyəti
Leave a Reply